Notícies curs 2017-18


A per la fase nacional

8 de març 2018, 2:49 publicada per Jose Luis Terrasa   [ actualitzat el 12 de març 2018, 10:51 ]

Irene Máñez, alumna de 2n de batxillerat, en la modalitat de ciències, es va presentar Divendres passat, 2 de març , a les XV olimpíades autonòmiques de Biologia junt a més de 558 alumnes de diferents centres de la Comunitat Valenciana.

Tot el col.legi, i el seu professor de biologia, li donem l’enhorabona per classificar-se en un fenomenal tercer lloc per a la convocatòria estatal d’aquestes olimpiades (segona en la edició provincial).

Ha estat una experiència molt interessant i satisfactòria, que, enmig de la tensió i nervis del segon curs de batxillerat, ha suposat una injecció d'energia i satisfacció d'un treball ben fet durant els dos últims anys, ja que les olimpíades versaven sobre tota la matèria de biologia de batxillerat.

És important que els joves mostren interès per aspectes culturals i formatius davant de la gran oferta d'activitats trivials que ofereix la nostra societat. 

Per n-ésima vegada, ENHORABONA!!

JAVIER SEGARRA, ALUMNE DE SEGON DE BATXILLERAT DEL COL·LEGI LA ENCARNACIÓN DE SUECA , PRIMER PREMI EN LES OLIMPÍADES D’HISTÒRIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

6 de març 2018, 3:24 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 6 de març 2018, 3:25 ]

Divendres passat, 2 de març , es van celebrar a la facultat de geografia i història de València les IV olimpíades d’història convocades a nivell provincial . Pel col·legi de La Encarnación de Sueca es van presentar els alumnes de 2n de batxillerat : Adriana Orts i Javier Segarra , obtenint els dos molt bons resultats. Javier Segarra obtingué el primer premi amb una dotació econòmica que es farà efectiva en matricular-se el proper curs en la Universitat de València. 


Va ser una vivència molt especial veure l’ interès que desperta entre els joves allò que anomenem “les humanitats” , entre les quals la història ocupa un lloc central , en un moment en què alguns pensem que es troben tan maltractades . No es poden desxifrar les claus del present sense comprendre i conèixer el passat . Cal donar el seu lloc a la història més que siga perquè ens serveix per guanyar algun concurs televisiu o per jugar al trivial i no quedar en evidència.

El col·legi de La Encarnación vol mostrar la seua satisfacció en constatar l’alt nivell que han demostrat els seus alumnes i que és el resultat del treball de tot el professorat que ha invertit la seua energia i il·lusió en la tasca docent de cada dia.

Enhorabona a Adriana i Javier per haver -se preparat amb tanta dedicació i serietat les olimpíades i , especialment a Javier per un premi tan merescut.

Gràcies per donar-nos tantes alegries!
TALLERS DE CULTURA CLÀSSICA A SAGUNT

11 de febr. 2018, 4:23 publicada per Clara Tamarit   [ actualitzat el 11 de febr. 2018, 4:26 ]

El passat 2 de febrer els alumnes de llatí de 4t ESOB van participar en uns tallers de cultura clàssica impartits per docents que duen a terme un projecte de la Conselleria a l'aula didàctica de Sagunt, la Domus Baebia Saguntina. Es tracta d'una proposta metodològica molt innovadora en què els alumnes es converteixen en protagonistes del món clàssic que estan coneixent. 

En aquesta ocasió van treballar un taller anomenat re militaria, sobre la vida d'un militar a Roma, i un altre al voltant dels hàbits d'higiene i cosmètica entre els homes i dones romans. 

Podreu trobar més imatges il·lustratives dels tallers al blog de 4t ESO. 

VIATGE DELS ALUMNES DE 2n de BATXILLERAT A MADRID

10 de gen. 2018, 4:53 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 10 de gen. 2018, 4:56 ]

Els nostres alumnes que cursen l'assignatura d'Història de l'Art han viatjat a Madrid per estudiar de forma presencial algunes obres dels diferents museus de la capital, a més de visitar el Palau Reial i altres exposicions de pintura. 

Treballaren un dossier dos matins al museu del Prado, així mateix, visitaren el museu Reina Sofia on admiraren de molt a prop el quadre de Picasso: el Guernica. També gaudiren al museu Thyssen d'un Betlem napolità del S. XVIII. 

Admirarem la grandiositat del Palau Reial i assistiren a l'exposició del pintor Giorgio de Chirico a CaixaForum.

Finalment recorregueren la ciutat: Puerta del Sol, plaça Major amb la seua il·luminació nadalenca, la posada del Sol en l'esplanada on se situa el temple egipci de Debod..... Alguns d'ells també anaren al recinte ferial d'IFEMA per a veure l'exibició de Harry Potter.

NOVES EXPERIÈNCIES AMB L'ÚS DE LES TABLETES

21 de des. 2017, 3:55 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 21 de des. 2017, 4:02 ]E
l centre ja té al seu abast els 14 dispositius electrònics que formaran part del "carrito" mòbil per a que diferents grups del centre puguen experimentar noves metodologies amb l'ús d'aquesta ferramenta. 👨🏼‍💻
Durant aquests dies, els alumnes de primària ja s'han introduït en l'ús del dispositiu a través d'activitats de creació (presentacions digitals, anuncis publicitaris, targetes de Nadal...).
Els resultats estan sent molt positius i els alumnes estan aprenent al mateix temps que es diverteixen. Vos deixem un vídeo-resum.

GUANYADORA PREMI NARRATIVA

20 de des. 2017, 23:56 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 21 de des. 2017, 0:01 ]

En la imatge podeu apreciar a l'alumna ANA MARGARIT HIDALGO, guanyadora del Primer premi de narrativa en la seua categoria del concurs falla Xúquer, Sueca.
Enhorabona!"WONDER" I EL NOSTRE CLUB DE LECTURA

20 de des. 2017, 2:23 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 20 de des. 2017, 2:24 ]

Ens agradaria parlar-vos en aquesta ocasió de l’experiència que vam tindre el passat dilluns 18 de desembre a la primera reunió del club de lectura que hem encetat aquest any amb el nostres alumnes de 2n d’ESO.

El club de lectura s’ha creat per cobrir la necessitat dels alumnes de trobar un espai per compartir les seues inquietuds, reunir-se, parlar-ne, expressar les seues opinions i reflexions. La nostra intenció és continuar celebrant reunions durant tot el curs i que resulte una experiència enriquidora i motivadora per desenvolupar el gust per la lectura dels estudiants.

En aquesta ocasió hem disfrutat la lectura de Wonder, una historia increïble de superació protagonitzada per un xiquet amb una greu deformitat al rostre, “autèntic descobriment per adolescents (i grans) que s’ha convertit en tot un fenomen al carrer i a les escoles dels EEUU on fins i tot s’ha engegat un moviment social amb el lema: TRIA SER AMABLE”.

Podem pensar de la novel·la que és un equivalent infantil a L’home elefant, la vida de Joseph Merrick però per sobre, Wonder és un llibre que ens alliçona de mil maneres diferents: gràcies a Wonder aprenem a veure el món amb uns altres ulls, amb els ulls d’un xiquet ingnorant que no és conscient del mal que pot fer amb una mirada o un comentari poc apropiat; d’un altre que només busca divertir-se fent patir els altres, sense saber el mal que està causant amb els seus actes. També ho veiem a través dels ulls d’un adult que és capaç de sentir llàstima o rebuig cap a allò que és diferent; o d’un altre que aprecia el interior de totes les persones. D’una família, reflex dels valors que intentem transmetre als nostres alumnes, que estima amb bogeria i sobretot, amb els ulls d’un xiquet que només vol caminar per el món sense que ningú el mire i parle d’ell a la seua esquena. Un xiquet que, com la majoria, només vol aconseguir ser feliç, que només desitja ser normal.

Les aportacions dels alumnes en l’espai de reflexió han estat molt interessants. Aquest grup de 15 alumnes han demostrat ser capaços d’entrar dins de la lectura, d’enfonsar-se, de connectar amb les seues experiències prèvies, de sentir, de compartir... Han treballat competències, posant en acció el que saben, el que han après, fent-ne ús. Han esdevingut lectors estratègics i competents, l’enhorabona i a seguir treballant!

La recompensa per tant d’esforç la podrem obtindre amb l’eixida que tanca aquesta experiència, els alumnes anirem al cinema Lys de València per gaudir junts de la pel·lícula inspirada en la novel·la, ja us informarem de les nostres impressions!


CELEBRACIÓ ADVENT FAMÍLIES

19 de des. 2017, 1:31 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 19 de des. 2017, 1:32 ]

El dijous passat, 14 de desembre de 2017,  algunes mares i iaies van participar en la celebració d’Advent preparada per a  les famílies dels nostres alumnes. Fou un moment d’oració, de cants i reflexió en la capella del nostre col·legi per desconnectar i poder preparar-nos com cal per acollir a Déu que ve al nostre encontre. Volem donar-li així un sentit més cristià al Nadal.
PREMIS EXTRAORDINARIS D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA

30 de nov. 2017, 7:48 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 30 de nov. 2017, 7:53 ]Tres alumnes del nostre centre han sigut distingits amb el Premi Extraordinari al rendiment acadèmic d’Educació Primària de la Conselleria d’Educació, i que ha estat publicat al DOCV 8176 de 23 de novembre en la RESOLUCIÓ de 2 de novembre. 


Des d'ací volem felicitar als alumnes i famílies i els animem a continuar treballant per a aconseguir les seues metes.


Enhorabona!
ALUMNES EXCEL·LENTS

30 de nov. 2017, 7:25 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 30 de nov. 2017, 7:26 ]


Ens complau compartir amb tots vosaltres una bona notícia, FERRAN LÓPEZ CARRASQUER ha sigut guardonat amb el Premi Especial del Jurat  al Concurs de Piano D. Juan de Borbón de Segovia.
El premi ha estat molt disputat ja que en la seua categoria eren 24 aspirants, dels quals passaren a la final 7, entre ells Ferran.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

Des d'ací animem a tots els alumnes a aconseguir els seus somnis!

1-10 of 148