ALUMNES DE LLATÍ A LA DOMUS SAGUNTINA

21 de febr. 2017, 2:12 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 21 de febr. 2017, 2:13 ]
El passat 3 de febrer els alumnes de ​4t d'ESO de Llatí assistiren a uns tallers de cultura clàssica organitzats per l'aula didàctica DOMUS BAEBIA SAGUNTINA.
Es tracta d'un projecte de la Conselleria d'Educació que preten acostar el món clàssic grecollatí a l'alumnat reforçant els seus coneixements teòrics amb experiències més pràctiques mitjançant la manipulació directa d'objectes que són reproduccions i recreacions dels utensilis habituals d'aquestes cultures.
En concret els alumnes de 4t van fer un taller anomenat "Un dia amb els Baebii Saguntini" i es van convertir per un moment en protagonistes vius de la història d'aquesta família patricia d´època romana que vivia a Sagunt. Així es van anar caracterizant segons la seua posició social i econòmica. Després d'un breu descans, van realitzar un altre taller sobre "l'escriptura en l'antiguitat" on van conèixer les tècniques i ferramentes d'escriptura, com ara suports, tintes, etc. Ells mateixos es van convertir en experts "copistes" i assajaren les seues primeres lletres de la "capital rustica romana" sobre papir portat del mateix Egipte.
Ací vos deixem algunes fotos de la seua enriquidora experiència.