"WONDER" I EL NOSTRE CLUB DE LECTURA

20 de des. 2017, 2:23 publicada per Lidia Lluch   [ actualitzat el 20 de des. 2017, 2:24 ]
Ens agradaria parlar-vos en aquesta ocasió de l’experiència que vam tindre el passat dilluns 18 de desembre a la primera reunió del club de lectura que hem encetat aquest any amb el nostres alumnes de 2n d’ESO.

El club de lectura s’ha creat per cobrir la necessitat dels alumnes de trobar un espai per compartir les seues inquietuds, reunir-se, parlar-ne, expressar les seues opinions i reflexions. La nostra intenció és continuar celebrant reunions durant tot el curs i que resulte una experiència enriquidora i motivadora per desenvolupar el gust per la lectura dels estudiants.

En aquesta ocasió hem disfrutat la lectura de Wonder, una historia increïble de superació protagonitzada per un xiquet amb una greu deformitat al rostre, “autèntic descobriment per adolescents (i grans) que s’ha convertit en tot un fenomen al carrer i a les escoles dels EEUU on fins i tot s’ha engegat un moviment social amb el lema: TRIA SER AMABLE”.

Podem pensar de la novel·la que és un equivalent infantil a L’home elefant, la vida de Joseph Merrick però per sobre, Wonder és un llibre que ens alliçona de mil maneres diferents: gràcies a Wonder aprenem a veure el món amb uns altres ulls, amb els ulls d’un xiquet ingnorant que no és conscient del mal que pot fer amb una mirada o un comentari poc apropiat; d’un altre que només busca divertir-se fent patir els altres, sense saber el mal que està causant amb els seus actes. També ho veiem a través dels ulls d’un adult que és capaç de sentir llàstima o rebuig cap a allò que és diferent; o d’un altre que aprecia el interior de totes les persones. D’una família, reflex dels valors que intentem transmetre als nostres alumnes, que estima amb bogeria i sobretot, amb els ulls d’un xiquet que només vol caminar per el món sense que ningú el mire i parle d’ell a la seua esquena. Un xiquet que, com la majoria, només vol aconseguir ser feliç, que només desitja ser normal.

Les aportacions dels alumnes en l’espai de reflexió han estat molt interessants. Aquest grup de 15 alumnes han demostrat ser capaços d’entrar dins de la lectura, d’enfonsar-se, de connectar amb les seues experiències prèvies, de sentir, de compartir... Han treballat competències, posant en acció el que saben, el que han après, fent-ne ús. Han esdevingut lectors estratègics i competents, l’enhorabona i a seguir treballant!

La recompensa per tant d’esforç la podrem obtindre amb l’eixida que tanca aquesta experiència, els alumnes anirem al cinema Lys de València per gaudir junts de la pel·lícula inspirada en la novel·la, ja us informarem de les nostres impressions!